DROP IT LIKE IT IS

Drop is onlosmakelijk verbonden met Nederland, ondanks dat Engelse drop ook wel eens wat aandacht krijgt. Het verleidelijke zwarte snoepje wordt gemaakt van de zoethoutplant, of eigenlijk een struik, met de indrukwekkende Latijnse naam: Glycyrrhiza glabra. We gebruiken niet de hele struik, maar slechts de wortel van dit exemplaar uit de vlinderbloemfamilie. En weet je wat zo tof is? Nadat we de wortel verwijderen, zetten we de plant gewoon weer terug in de grond. Daar groeit ie net zo makkelijk opnieuw aan. Van de wortels maken we in de volgende fase een heerlijk papje, waar we door het in te dikken, blokdrop van maken. Dit is de meest zuivere vorm van drop die er is.

De blokdrop wordt op een volgend moment weer verdund. Iedere fabrikant gaat namelijk aan de slag met een verschillende mix van ingrediënten om de ruwe drop eigen te maken. Wel zo fijn, want daardoor ontstaan al die verschillende smaken en vormen. Zo kun je er bijvoorbeeld salmiak, mint, honing of kruiden aan toevoegen, maar je kunt de drop ook combineren met bijvoorbeeld spekschuim, mint of winegum. De vormen zijn helemaal eindeloos. Van ruitjes tot balletjes en van veters tot dierenfiguren. Ga jij voor zoet of zout?

Drop some more

In de webshop van Snoep Lekker kun je binnen de categorie drop echt alle kanten op. Drop bestellen is dus niet de uitdaging. Welk drop je moet bestellen, dat is de uitdaging. Zo hebben we een aantal heerlijke klassiekers, zowel zoute drop als zoete drop, kun je je lol op met de verschillende combinaties en mixen en kun je zelfs themadrop kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Katjesdrop, Muntdrop, Kokindjes of Jujubes? En kun jij afblijven van bielzen, dropsleutels of droptieten? Wil je niet zo lang wachten? Geen probleem. Je hebt al onze zakken drop binnen 24 uur in huis en we leveren het af in een handig doosje, zelfs met een sticker op maat. Ook als je dropjes cadeau wilt geven is Snoeplekker.nl dus een ideale partner in crime.

Be sweet

Ben je niet zo van zoute of zoete drop, maar word je blijer van iets anders te snoepen? Wees dan eens zoet en neem een kijkje op de andere categorieën. Misschien ben jij gewoon meer het toffee type, verdrink je jezelf slechts in de winegums of houd je het liever suikervrij of Veggie (gelatine vrij).

Een greep uit ons drop assortiment

SNOEP LEKKER, MAKKELIJK, SNEL EN BETAALBAAR

Als klein jochie was de markt mijn speelterrein. De snoepkraam van mijn ouders is sinds 1994 een begrip in ’t Gooi. Waarom? Een drop assortiment waar je u tegen zegt gecombineerd met ouderwetse Hollandse gezelligheid.

Met Snoeplekker.nl willen we ons unieke assortiment en een klein beetje sentiment delen met mensen over de hele wereld. De kraam krijgt vleugels. Het drop assortiment online is toegespitst op dat hele speciale lievelingssnoep. Hier vind je de klassiekers uit de snoepkraam, de trendsetters van morgen en een afgewogen collectie van zoet, zout, salmiak, mint en honingdrop.

U dropt de snoepjes in het winkelmandje en wij scheppen uw bestelling vers uit de snoepkraam en doen het dezelfde dag nog op de post.