MET KANEEL KAN VEEL
Kaneel komt uit de bast van de kaneelboom. Dat laatste is niet heel verrassend. Hier in Nederland gebruiken we het vooral in zoete gerechten en dus is het ook niet vreemd dat kaneel in snoep zo goed werkt. Wie kent niet de Kaneelstok op de kermis? Kaneelbomen groeien alleen in een subtropisch klimaat en dus vind je ze niet in ons eigen kikkerlandje. In India, China, Sri Lanka en Indonesië vind je ze nog wel. Kaneel wordt verkocht in stokjes of direct in poedervorm.
Kaneel heeft een beetje een winterse uitstraling. Dat komt omdat wij het veel gebruiken in bijvoorbeeld kruidnootjes, appeltaart en in de verscheidenheid aan smaken thee die we in de winter gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, kaneel kan het hele jaar door. Ons assortiment bevat ook een aantal snoepjes met kaneel en die zetten we uiteraard graag even voor je op een rijtje. Holland Foodz heeft de traditionele Oosterhoutse Kaneelkussentjes en Kaneelstukjes. Deze luchtige snoepjes hebben een heerlijke kaneelsmaak en zijn een vaste waarde in de Oudhollandse en luxe pakketten.
SALMIAK, MINT, HONING EN BOTER, KARAMEL ….
Voor wie wel houdt van verschillende specerijen wijzen we graag op andere snoepjes met typerende “spicey flavors”. De meeste drop wordt bijvoorbeeld met salmiak bereid en krijgt daardoor zijn kenmerkende smaak. Voorbeelden van dit drop uit de snoepkraam zijn de Salmiak Rondo’s en Zwart Witjes van Venco, de Salmiak Repen en Giga Snippers van Matthijs en de Heksendrop Zout van Heksehyl. Oh en dan vergeten we nog die fijn Finse Dropstockies van Meenk. Een ander veelvoorkomend ingrediënt in snoepgoed is menthol. Deze frisse smaak vind je onder andere terug in de Harde Groentjes of Eucamenthol, en Menthol Groentjes. Naar Menthol is mint een herkenbare frisse smaak, de Heksehyl Mint en in de Tikkels Drop Mint van Venco.
Word je niet blij van kaneel, salmiak en mint? Maak je niet druk, ook dan is er genoeg te proeven. Wat dacht je van karamel, van boter of van honing? Stuk voor stuk zalvende smaken waar je maar moeilijk van af kunt blijven als je eenmaal bent begonnen.