DOE MAAR WAT SALMIAK IN DIE ZAK

Salmiak is de basis van drop, maar wist je dat het eigenlijk bekend staat onder de ingewikkelde naam Ammoniumchloride? Het is een poeder dat heel eenvoudig opgelost kan worden in water en is daarom, maar vooral door de smaak heel populair voor het maken van snoepgoed. Als we wat verder teruggaan in de geschiedenis weten we dat zelfs de oude Egyptenaren al Salmiak aten. De naam Salmiak komt dan ook van Sal Ammoniacum en dat betekent zoiets als zout van Amon, een van de oergoden.

 

Nu zien wij wel een overeenkomst, want salmiak kan echt goddelijk lekker zijn. In de webshop van Snoeplekker.nl vind je dan ook een breed assortiment drop, waar in een aantal gevallen de salmiak een hele duidelijke boventoon heeft. Sommige dropjes hebben Salmiak zelfs in de naam staan. De Drop Salmiak Schildpad van Astra Sweets bijvoorbeeld, de Salmiak Repen van Matthijs en de Salmiak Duiten van CCI. En dan moeten we ook de salmiak Rondo’s van Venco noemen. Maar je proeft salmiak ook heel duidelijk terug in de Heksendrop Zout van Heksehyl, de Zachte Wagens van Autodrop, De Griotspinnen en Griotten van CCI en de Finse Dropstockies van Meenk.

 

DROP EN DE REST

Niet alle drop heeft die typerende salmiaksmaak. Juist door andere ingrediënten toe te voegen, komt de focus ergens anders te liggen. Dat merk je bijvoorbeeld bij de bruine Honingdrop Raatjes van Meenk die een heel duidelijke honingsmaak hebben. In de heerlijke zachte Doorpakkers van Sugro wint het zoet van het zout. In de combinaties vinden we Engelse Drop van CCI als sprekend voorbeeld en natuurlijk de harde Menthol Kruisdrop.

 

Andere leuke combinaties uit de snoepkraam die we hier toch even willen noemen zijn de zachte spekschuim muizen met vanillesmaak, de Konfektstaven met hun buitenkant van drop en fruitige binnenkant en de Apekoppen van Katja met hun drop met banaansmaak. De harde snoepjes van Vivil met verschillende smaken zoals karamel en koffie zijn ook bijzonder. Voor ieder wat wils dus en voldoende te ontdekken.

Een greep uit ons Salmiak assortiment

SNOEP LEKKER, MAKKELIJK, SNEL EN BETAALBAAR

Als klein jochie was de markt mijn speelterrein. De snoepkraam van mijn ouders is sinds 1994 een begrip in ’t Gooi. Waarom? Ons assortiment salmiak is waar je u tegen zegt gecombineerd met ouderwetse Hollandse gezelligheid.

Met Snoeplekker.nl willen we ons unieke assortiment en een klein beetje sentiment delen met mensen over de hele wereld. De kraam krijgt vleugels. Het salmiak assortiment is toegespitst op dat hele speciale lievelingssnoep. Hier vind je de klassiekers uit de snoepkraam, de trendsetters van morgen en een afgewogen collectie.

U dropt de snoepjes in het winkelmandje en wij scheppen uw bestelling vers uit de snoepkraam en doen het dezelfde dag nog op de post. Schepsnoep online kopen was nog nooit zo leuk en vers door de hoge doorloopsnelheid in combinatie met de buitenlucht.