JIJ BENT ECHT HET SNOEPJE VAN DE WEEK

Over smaak valt niet te twisten, iedereen heeft wel een favoriet snoepje. Toch was echt snoepgoed er in eerste instantie vooral voor de rijken. Duizenden jaren voor Christus was in India al bekend hoe je suiker uit suikerriet moest halen, maar pas rond 1500 werden de eerste snoepjes gemaakt. Dit waren echte kunstwerkjes en dus behoorlijk onbetaalbaar. Vreemd natuurlijk als je bedenkt dat men in de oertijd gewoon snoepte door zoet fruit te eten. Snoep werd betaalbaar voor ons allemaal vanaf het moment dat er suikerbieten werden geteeld. Hiermee startte ook de grootschalige winning van suiker.

YOU’RE SO SWEET

Inmiddels hebben we een enorme hoeveelheid snoep op de markt gebracht. En jaarlijks komen er snoepjes en snoepmerken bij, steeds weer ingegeven door nieuwe smaaktrends, eisen over gezondheid en innovaties in de productie. En dat maakt snoep een interessant product. Maar welk snoepje wint het nu van al die andere? Is er wel een winnaar aan te wijzen? Als we praten over categorieën, dan wordt drop ook nogal eens onder het snoep gerekend. En eerlijk is eerlijk, in Nederland wint drop het met afstand. Al die verschillende dropsoorten zijn goed voor honderden miljoenen Euro’s omzet per jaar.

Als we drop even buiten beschouwing laten dan is kauwgum wel de grote winnaar. Misschien niet zo verwonderlijk als je beseft dat veel mensen dagelijks een pakje of potje bij zich hebben. Naast dat je er natuurlijk de hele dag mee kunt doen, zorgt het ook voor een frisse adem en zul je er niet dik van worden. Uiteindelijk eet je kauwgum niet op. Niet eerlijk dus? Nee, eigenlijk niet. De echte winnaar binnen de categorie snoep zijn voor ons dan ook de Winegums en Fruitgums. Denk aan de Kersen en Perziken, Tum Tum, Gomballen, maar ook de Muizen en Dolfijnen.

CANDY IN DE ZAK?

Bij Snoep Lekker kunnen we maar moeilijk kiezen. Naast de Winegums en het drop zijn we namelijk ook behoorlijk fan van toffee en van zuurtjes. Iedere week kiezen we dan ook voor een ander Snoepje van de Week, week, week … . Wat is jouw favoriet?

Een greep uit ons snoep assortiment

SNOEP LEKKER, MAKKELIJK, SNEL EN BETAALBAAR

Als klein jochie was de markt mijn speelterrein. De snoepkraam van mijn ouders is sinds 1994 een begrip in ’t Gooi. Waarom? Het snoep assortiment is er een waar je u tegen zegt gecombineerd met ouderwetse Hollandse gezelligheid.

Met Snoeplekker.nl willen we ons unieke assortiment en een klein beetje sentiment delen met mensen over de hele wereld. De kraam krijgt vleugels. Het snoep assortiment online is toegespitst op dat hele speciale lievelingssnoep. Hier vind je de klassiekers uit de snoepkraam, de trendsetters van morgen en een afgewogen collectie van Oud Hollands, Winegumes, Schuimpjes en meer.

U dropt de snoepjes in het winkelmandje en wij scheppen uw bestelling vers uit de snoepkraam en doen het dezelfde dag nog op de post. Online snoep bestellen was nog nooit zo leuk en vers door de hoge doorloopsnelheid in combinatie met de buitenlucht.