DAT VIND IK TOF HÉ!

Toffee, oh toffee. Daar hebben wij wel wat mee. Dit heerlijke, comfort snoep met z’n typerende kleur wordt gemaakt van karamel en komt oorspronkelijk uit Engeland. Deze stevige, kleverige en zoete snoepjes hebben een klassieke en luxe uitstraling en passen uitstekend in een zakelijk snoeppakket of in dat verwenpakket voor je vriendin of je moeder. Wist je dat de naam voortkomt vanuit het woord tough? Deze Engelse benaming voor stevig of sterk past in ieder geval prima bij de toffee zoals wij die kennen.

 

TOVEREN MET TOFFEE

De oorspronkelijke toffee werd puur op basis van gekarameliseerde suiker of melasse geproduceerd en heeft de kenmerkende licht bruine kleur. Deze onstaat bij het verwarmen van de suiker en eiwitten. Voor de expert, dit heet de maillard reactie. Inmiddels zijn er vele varianten. Denk maar eens aan de chocoladetoffee en de fruittoffees. Toffees zijn allemaal herkenbaar aan het gladde oppervlak en de rechthoekige vorm en natuurlijk aan de papieren wikkeltjes. Een variant van de klassieke toffee is de honingraat-toffee, een versie met bubbels in de kern die vooral in Canada en Engeland wordt gegeten.

Toffee die in zoetwaren wordt gebruikt, kan met veel verschillende ingrediënten worden gemengd om een ​​verscheidenheid aan smaken te produceren: rum en boter, chocolade, vanille, rum en rozijnen, framboos en honingraat. Waar we ook zo blij van worden zijn de namen van al die speciale soorten toffee. Waar vind je nog meer titels als Honycomb, Bonfire, Butterscotch en Salt Water Taffy? Ondanks dat wij deze niet in het assortiment hebben, hebben wij wel goud in handen met de Orfina toffee Dat klinkt toch gewoon al ontzettend lekker?

 

FUDGE, CARAMELS OF TOFFEE?

Toffees worden vaak caramels of fudge genoemd en dat kunnen we je niet kwalijk nemen. De bereidingswijze en het uiterlijk verschillen namelijk maar weinig van elkaar. Het zit hem vooral in de stevigheid van de snoepjes. Fudge is een wat meer brokkelige en veruit de zachtste vorm en de caramels zitten er qua stevigheid een beetje tussen beide in. Kom je er met deze drie nog niet helemaal uit? Kijk dan ook eens bij de roomboterwafeltjes, de Caramelsticks met drop, de Fruitfante Schuimpjes of de Framboosjes.

Een greep uit ons toffee assortiment

SNOEP LEKKER, MAKKELIJK, SNEL EN BETAALBAAR

Als klein jochie was de markt mijn speelterrein. De snoepkraam van mijn ouders is sinds 1994 een begrip in ’t Gooi. Waarom? Het toffee assortiment is er een waar je u tegen zegt gecombineerd met ouderwetse Hollandse gezelligheid.

Met Snoeplekker.nl willen we ons unieke assortiment en een klein beetje sentiment delen met mensen over de hele wereld. De kraam krijgt vleugels. Het toffee assortiment online is toegespitst op dat hele speciale lievelingssnoep. Hier vind je de klassiekers uit de snoepkraam, de trendsetters van morgen en een afgewogen collectie.

U dropt de snoepjes in het winkelmandje en wij scheppen uw bestelling vers uit de snoepkraam en doen het dezelfde dag nog op de post.